Peach Corner

3 x 3 Øjne

Klara Lilja, Albin Werle og Martin Brandt Hansen

3. juni - 3. juli 2021

”Jord og vand forenes til ler. Vi indsamler og bearbejder leret, former det og hærder det med ild. Ved at forme det indbyder vi en vilje til at tage ophold i det, en ånd i lerets indre. Det bliver en viljende ting. Den viljende ting er ikke levende, men er heller ikke død. Den kan ikke tænke eller bevæge sig, men den evner at bevæge menneskers kroppe og tanker. Når vi betragter den, fornemmer vi, hvordan dens vilje rækker ind i vores eget sind, trækker vores blik til sig og sætter vores krop i bevægelse. Med eller uden vores vidende opfylder vi tingens formål, hvad det end måtte være, og den viljende ting får liv gennem vores stemmer, gestik og tanker. Og mens ethvert menneske må falde og ligge på jorden i sødmefuldt forfald på vej ned til violrødderne, lever den viljende ting videre, genfødt i al evighed i hvert eneste møde med et menneske.”

– Albin Werle

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Om de tre kunstnere:

Klara Lilja. Født 1989. Bor og arbejder i København. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2021. Har haft solo-udstillinger hos bl.a. V1 Gallery, Gallery Oaji i Tokyo og Politikens Forhal og har i øvrigt udstillet bl.a. i Nikolaj Kunsthal, på Gl. Holtegaard og hos Sophie Tappeiner i Østrig. Klara Liljas keramiske skulpturer vokser ud af et univers, der trækker på så forskellige referencer som hermetisk filosofi fra det 17. århundrede, manga-romaner og afprøvning af alle Artigas 1.079 glasuropskrifter.

Albin Werle. Født i Stockholm 1987, bor og arbejder i København. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018. Har haft solo-udstillinger på bl.a. Til Vægs, Arcway Nightlands Connector og Destiny’s Atelier og har desuden udstillet på Moderna Museet Malmø og Museet for Samtidskunst. Albin Werles primære fokus som billedkunstner er at skabe spil: interaktive kunstværker, der eksisterer i et rum mellem værktøj og talismaner, magi og vuggeviser.

Martin Brandt Hansen. Født i Nuuk, Grønland, i 1990 og er i øjeblikket MFA-studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Har blandt andet udstillet på Nuuk Kunstmuseum samt Christiansborg og Nordatlantens Brygge i København. Martin Brandt Hansens keramiske skulpturer er skabt med inspiration fra moderne grønlandsk metalrock og har desuden rødder i inuit-kulturens mytologi. Farverne i hans glasurer er inspireret af elementerne fra den rå grønlandske natur, fra klima og bjergarter.

Udstillingen er kurateret af Karen Kitani Harsbo.

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj

Foto Ole Akhøj